Multi clienti vin la noi cu un site existent, facut de fiul din clasa a X-a de la Info sau de un vecin de bloc, care ii tot amana, dupa ce a incasat banii. Cel mai rau este cand vin cu site-ul facut de alte firme, cu probleme in cod, fara nici cea mai mica urma de optimizare si fara manual de utilizare.

E firesc sa nu stii ce sa ceri de la o firma de web design, in calitate de client. Pana la urma, clientul vine cu nevoia de a avea site, de multe ori nu cunoaste partea tehnica a procesului. Si nici nu ar trebui sa cunoasca asta! La Soft Build, intelegem ca e de datoria noastra sa ne ocupam de partea tehnica si sa va oferim cele mai bune servicii, de la realizarea ofertei, pana la primul click pe care il veti da pe site! Intelegem si reticenta pe care o aveti fata de domeniul nostru si incercam sa il facem cat mai accesibil.

De aceea, va prezentam cateva puncte pe care are trebui sa le contina o oferta de pret de realizare site si pe care Soft Build le pune in discutie, la orice ofertare:

1. Numarul de pagini incluse in pret si care sunt acestea

De obicei, paginile incluse in oferta de pret sunt acasa, despre noi, produse/servicii, galerie si contact. In functie de afacerea dvs poate va e mai utila o pagina de rezervari, sau de cerere de oferta de pret. Specificati exact paginile de care aveti nevoie sau descrieti activiatatea firmei si permiteti-ne sa va consiliem.

2. Modul in care se pot modifica paginile

Este posibil sa aveti nevoie, la un moment dat, sa adaugati sau sa stergeti continut de pe pagini. Stabilim de la inceperea colaborarii aspecte legate de modificarea paginilor: veti avea o sectiune de https://soft-build.com/wp-content/uploads/2020/06/fa-o-fapta-buna-1.jpgistrare sau va trebui sa platiti modificarile, atunci cand vor fi necesare? In cazul in care nu aveti multe modificari sau nu doriti sa folositi o sectiune de https://soft-build.com/wp-content/uploads/2020/06/fa-o-fapta-buna-1.jpgistrare, cereti sa fie scoasa din oferta, puteti sa folositi acesti bani pentru optimizarea siteului. Daca veti avea modificari frecvente, fie optati pentru o sectiune de https://soft-build.com/wp-content/uploads/2020/06/fa-o-fapta-buna-1.jpgistrare, fie pentru un abonament lunar de mentenanta a siteului.

3. In cate limbi va fi disponibil site-ul

Daca exista posibilitatea sa doriti site-ul si in alte limbi decat romana, este bine sa specificati de la inceperea colaborarii, pentru a pregati deja codul. Este mult mai simplu sa programam de la inceput functionalitatea, decat sa o modificam mai tarziu.

4. Ce tip de design va fi folosit

Layoutul site-ului dumneavoastra trebuie sa fie unic. Poate avea acelasi numar de coloane ca alte site-uri, poate avea aceeasi structura, in sensul de a pune meniul sus, de a afisa pe stanga un text, pe dreapta poze, dar este foarte important ca site-ul sa aiba un aspect adaptat siglei si domeniului firmei dumneavoastra. Va garantam layouturi corespunzatoare imaginii firmei. In plus, modificam propunerea de layout pana vom ajunge la un numitor comun. Dumneavoastra trebuie sa fiti cel multumit de aspectul paginii. Este imaginea firmei pe internet!

De asemenea, in ofertele Soft Build, realizarea designului este inclusa in pret!

5. Ce servicii de optimizare sunt incluse in oferta de pret

Serviciile de optimizare sunt, de obicei, separate de cele de realizarea site-ului, dar orice site ar trebui sa vina cu optimizare de baza, fiind deja facuta validarea codului, denumirea corecta a paginilor si a tagurilor meta. Ofertele noastre includ automat optimizare de baza, dar oferim si servicii de optimizare Google (SEO) si separat.

6. Domeniul si gazduirea

Unul dintre costurile ascunse ale unui site este reprezentat de domeniu, sau adresa de internet. Multe firme “uita” sa specifice faptul ca acestea nu sunt incluse in pret (sau ca sunt incluse doar un an), amintind aspectul doar dupa semnarea contractului.

Orice site are nevoie de o adresa pe internet. In functie de buget, puteti cumpara un domeniu .ro, care este valabil pe viata sau un domeniu .com, care trebuie innoit in fiecare an. Preturi gasiti aici.

Gazduirea se refera la locatia unde sunt tinute pe server fisierele site-ului. Cateodata, ea este inclusa in pret, in primul an, dar, in general, se plateste anual. Avand gazduire, pe langa website, mai sunt folosite si adresele de email, dar si alte utilitare oferite de firma de hosting. Am intalnit situatii in care clientii au cumparat pachete de gazduire foarte scumpe, nenecesare, pentru ca acestea le-au fost oferite. Optati pentru o gazduire ieftina, care ofera, printre particularitati, PHP, baze de date MySQL (daca aveti site cu https://soft-build.com/wp-content/uploads/2020/06/fa-o-fapta-buna-1.jpgistrare) si adrese de email. Noi oferim pachetul Standard pentru situatia in care site-urile nu sunt cu https://soft-build.com/wp-content/uploads/2020/06/fa-o-fapta-buna-1.jpgistrare si pachetul Mediu pentru majoritatea celorlalte site-uri. Pachetul Ultra se preteaza magazinelor online sau site-urilor foarte mari.

7. Manual de utilizare a https://soft-build.com/wp-content/uploads/2020/06/fa-o-fapta-buna-1.jpgistrarii

In cazul in care ati optat pentru un website dinamic, cu https://soft-build.com/wp-content/uploads/2020/06/fa-o-fapta-buna-1.jpgistrare, este obligatoriu sa aveti si un manual de utilizare, in care sunt descrise procedurile de lucru. Soft Build ofera un manual, adaptat pentru fiecare website si pentru cerintele fiecarui client in parte. Iar manualul este gratuit!

8. Garantii

Daca apar erori in site din cauza unei erori de programare din cauza noastra, corectiile sunt facute gratuit, oricand. Daca, din greseala, ati modificat ceva la site ce nu trebuia, in primele 12 luni de la publicare, corectiile sunt gratuite.

Orice oferta de pret ati primit, daca nu prezinta aspectele enumerate, cereti-le in mod expres. Este foarte important sa sititi de la inceput ce implica realizarea siteului si pe ce cheltuiti banii. Iar, pentru a discuta despre nevoile afacerii dumneavoastra, lasati-ne un mesaj si va invitam la o cafea!

keyboard_arrow_up