Site-ul este cartea de vizita online a afacerii, dar nu este suficient pentru a fi gasiti pe internet. De multe ori, daca nu il facem corespunzator, e ca si cand nici nu ar exista. Si… se zice ca daca nu te gaseste Google, nu existi, ca sa existam pe internet, trebuie sa avem siteul optimizat pentru Google.

La acest aspect se refera SEO – Search Engine Optimization. Ca sa fim corecti, putem spune ca SEO se refera la optimizarea pentru motoare de cautare, dar sa nu ne pacalim. Suntem in era Google si trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului!

Optimizarea este un proces dinamic, cu sute de factori de luat in seama, de la aranjarea cuvintelor in continut, pana la activitatea siteurilor concurente. De aceea, nu exista nicio garantie de succes. Putem doar spune ca, facand ceea ce e recomandat, avem sanse mai mari sa urcam siteul in topul rezultatelor Google.

Practic, pentru fiecare factor abordat, Google acorda siteului un punctaj. La final, la cautarile utilizatorilor Google, site-urile sunt afisate in ordinea descrescatoare a punctajelor, pentru cuvintele cheie respective.

Concret, am optimizat siteul www.soft-build.com, pentru termenul “software timisoara“, care este, de fapt, un cuvant cheie (chiar daca este grup de cuvinte). Google a punctat siteul, gasind cuvantul cheie si in tagurile meta, in continutul paginii, la descrierea unor poze, astfel ca, atunci cand cautam acest termen, siteul va aparea pe un frumos loc 4.

Durata optimizarii este de la o luna la un an, in functie de cat de folosit este termenul. Tocmai de aceea, am introdus un abonament de optimizare pentru clientii nostri. Pretul acestuia pleaca de la 200 de lei, pentru 3-4 termeni optimizati, dar poate creste, daca avem de optimizat multi termeni.

Daca aveti intrebari sau doriti sa discutam despre optimizarea site-ului, va invit la o cafea!

keyboard_arrow_up